Ensembleur

Ensembleur is een initiatief van Steven Vos. Met Ensembleur inspireert hij mensen en organisaties door verhaal en actie. Hij adviseert en begeleidt mensen en organisaties in het formuleren van de ambities die ze willen realiseren en het uitstippelen van een strategie en route om hieraan te werken.

Hoe mooi is het om verschillen tussen mensen en organisaties te benutten als een voordeel. Krachten en gedeelde passie te bundelen. Randvoorwaarden en ontmoetingen te creëren zodat ieder kan excelleren.

Hoe gaaf is het om te bouwen aan een geolied ensemble dat energie opwekt en energie geeft om complexe problemen aan te kunnen pakken. Ruimtevaarders, bruggenbouwers en zwarte zwanen spelen hierbij een hoofdrol. Ze maken het samenwerken tussen mensen en organisaties aangenamer, uitdagender en relevanter.

Ensembleren is een manier van denken en een manier van doen. De dingen eenvoudig maken en anders doen omdat het kan, omdat het mag, en omdat het wellicht meer dan ooit de enige manier is om verschil te maken.

Afhankelijk van de vraag neemt Steven de rol op van inspirator, kritische vriend, bondgenoot of mentor. Variërend van (i) korte inspiratiesessie tot meerdaags begeleidingstraject, (ii) actieve en creatieve werkvorm tot strategische schrijfsessie, (iii) samen aan de slag in het mobiele Ensembleur-clubhuis (in ontwikkeling) tot begeleiding bij uitwerken van werkvormen en het organiseren van workshops. Creatieve werkvormen en spelelementen op maat van de opdrachtgever en een goed gesprek met een warme kop koffie/thee staan centraal.  

Steven heeft een open, inspirerende en verrassende kijk op complexe maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen rondom diverse thema’s en hoe organisaties hierin vaak te kort schieten of net doorschieten in procedures en controledrift. Hij gelooft dat de oplossing vaak vrij eenvoudig is en gevonden wordt in wat mensen passioneert en de natuurlijke aanleg van mensen tot verbinden en samenspel.